Conferinta la Universitatea Ovidius din Constanta

De ziua Europei, la Universitatea Ovidius din Constanța, Facultatea de Drept și Științe Administrative a avut loc o sesiune de comunicări științifice și o întrunire solemnă, sub denumirea Europa Nouă. Ședința solemnă l-a avut ca invitat special pe Silviu Molnar, asistent la Parlamentul European, autor al Conferințelor Ești Român Ești European.

Gazde ale evenimentului au fost decanul Facultăţii de Drept şi Ştiinţe Administrative, Adrian Constantin Stoica, directorul Departamentului Ştiinţe Administrative, Cristinel Iftene dar şi alte cadre didactice din cadrul facultăţii.

Dizertația, susţinută în faţa a aproximativ 100 de persoane, s-a axat pe istoricul ideii de Uniune Europeană, descrierea instituțiilor europene locul și rolul lor în cadrul Uniunii Europene precum, relațiile dintre ele, precum și modul în care acestea influențează guvernarea națională și modul în care acestea influențează viața cetățenilor europeni.

”Uniunea Europeană este soluția statelor de pe „bătrânul continent” de a face față fenomenului globalizării. Consider că din perspectiva geopolitică și din cea economică locul României este în Uniunea Europeană. În rândul statelor Uniunii Europene din perspectiva teritoriului raportat la populație România este al șaptelea stat al Uniunii Europene. Depinde de noi ca în următorii ani, din punct de vedere politic și economic să devenim al șaptelea stat european.”, a precizat Silviu Molnar în dizertația sa.

Silviu Molnar este licențiat al Universității Ovidius din Constanța, Facultatea de Istorie și Științe Administrative.  A lucrat peste 10 ani în presa scrisă și în televiziune și a abordat subiecte cu tematică socială și politică. A realizat numeroase reportaje și a moderat emisiuni  cu subiecte de interes național.

Din anul 2010, Silviu Molnar lucrează în funcția de asistent acreditat al Parlamentului European, atât în Bruxelles, cât și în Strasbourg.

Material disponibil pe platforma online ordinea.ro